Funderar du på att avveckla ditt aktiebolag så kan snabbavveckling vara ett bra alternativ.
Vad är snabbavveckling?
Snabbavveckling är ett snabbt och smidigt sätt att avveckla aktiebolaget. Bolaget säljs och avslutas på ett korrekt sätt genom likvidation. Bolaget säljs aldrig vidare.
Köpeskillingen betalas ut direkt och du slipper vänta på att kapitalet skiftas ut efter avslutad likvidation. Ansvaret för att avsluta bolaget övergår till köparen, eventuella deklarationer och redovisningar hanteras och skatter betalas in.
Bolaget namnändras och styrelsen byts ut och ersätts med en likvidator.
Hur går det till?
Om du är intresserad av att snabbavveckla ditt aktiebolag behöver vi få in en färsk balans- och resultatrapport. Du får en kostnadsfri offert och i samband med att offerten skickas följer det med en checklista över vilket material som ska bifogas för att bolaget ska kunna köpas upp om offerten accepteras.
Kontakta oss på Aspia Bolagstjänster om du har funderingar kring snabbavveckling. Vi svarar gärna på frågor!
Fusion är ett sätt att avveckla sitt aktiebolag. Vanligast är fusion av helägt dotterbolag, det innebär att dotterbolagets samtliga tillgångar och skulder övertas av moderbolaget. Vid registreringen hos Bolagsverket upplöses dotterbolaget.
Hur hjälper Aspia mig att avveckla genom fusion?
Vi upprättar de handlingar som behövs för fusionen och skickar för underskrift. Du skriver under handlingarna och skickar originalen tillbaka till oss. Vi behöver ha handlingarna i retur inom en månad från det att fusionsplanen undertecknats av ägarna.
När handlingarna kommer åter till oss lämnar vi in dem till Bolagsverket och betalar in avgiften.
Tidsåtgång för ärendet är cirka 3 månader.
Tänk på att:
Vi har lång erfarenhet och handlägger dagligen olika typer av bolagsärenden. Flera av våra medarbetare har tidigare varit anställda på Bolagsverket. Aspia bolagstjänster erbjuder:
Snabb leverans
Fast pris
All rådgivning i ärendet ingår i priset
Blogginlägg
Funderar du på att avveckla ditt aktiebolag? Vill du behålla kontrollen själv och ta tid att tänka över vissa beslut? Då kan frivillig likvidation vara ett alternativ. Här förklarar vi hur det fungerar.
Läs blogginlägget